Kerékpárbemutató: 2012 Fit Aitken Signature

Ezúttal a kerékpár bemutatónkhoz egy igazi nagyágyút választottunk a 2012-es Fit palettáról, ami nem más mint az Aitken Signature gép!

A Signature annyit jelent, hogy ez a paletta csúcsa, az igazi nonplusultra, ráadásul maga Mike Aitken S4 vázának a paraméterein alapul és a saját gépe színösszeállítása inspirálta a dizájnt!Mike Aitken egy élõ legenda, ezt le kell szögeznünk, és ez egy olyan tény ami nem tûr ellentmondást. Sok-sok videó részlet, versenyeredmények, mind-mind hatalmas inspirációt adtak egy egész bmx-es generációnak, sõt amit sok mai fiatal valószínûleg nem tud az az a tény, hogy Mr. Aitken volt az aki elkezdte a "stílusorientált" bmxezést, méghozzá magas szinten.A stílus, az érzés, a bmxezés szeretete a "robot" trükkökkel szemben, ez az amit Mike hozott be a köztudatba, és mára már teljesen meghatározó vonalat képez.Visszatérve az Aitken Signature-re, elsõre elmondható róla, hogy ez egy nagyon szép, és stílusos megjelenésû bmx, ami mágnesként vonzza a tekintetet. Mike S4 vázának a rézvörös színében pompázik és gyönyörûen csillogó, krómozott alkatrészekkel és vajszélû külsõkkel válik valóra egy álomszép bmx.A külsõ rendben, lássuk milyen tartalommal találkozunk. Kezdjük a váznál, ami már az említett S4 váz geometriáját és részletmegoldásaiból merített. A váz önmagában 100% Crmo csövekbõl épül fel, és 20.75"-os felsõcsõ hosszal rendelkezik. Közepes magasságú, közepesen hosszú hátuljú, igazi mindenes geometriájú váz, ami tökéletesen használható minden körülmények között!De itt még közel sem ér véget a nagyszerûen megtervezett alkatrészek listája. A villa és kormány is Fit logót visel a megbabonázóan csillogó krómozás felett.

A villa gyakorlatilag egyfajta jó eltalált keveréke a Shiv és a Blade villának, ami a tartósság és a kiváló geometria egyvelegét jelenti.A kormány 8.25" magas 29" széles, nagyon jó formájú darab. A megfelelõ kormánymagasságról pedig egy szintén S4-es mintára készült, topload-os befogó gondoskodik, szép részletekkel, és FBC gravírozással. Az integrált kormánycsapágy szériatartozék.Ha tovább követjük a csillogást akkor könnyedén elkalandozik a tekintetünk a hajtókar környékére. Itt egy nagyon jó kiállású, 48 bordás tengellyel rendelkezõ, ipari csapágyazott hajtókar találunk, ami egy 27 fogas Fit Crossfit mintájú lánckereket hajt.Gyönyörûek így együtt, akárcsak az Odyssey Trailmix pedálok is, amik elég nagyot dobnak a cipõd tapadásán, mindenféle körülmények között. Fõleg a sáros ugratókon leszel nagyon hálás értük.Egy kicsit feljebb tekintve egy pivotal-os üléscsövön és Mike Aitken Odyssey ülésének, a Senior-nak egy pivotal-os verzióján akadhat meg a szemünk. Mt is mondhatnánk. Könnyû és letisztult. Hibátlan páros.

A kerekek sem egy hétköznapi darabok. Szemet gyönyörködtetõen fényesre polírozott Odyssey Hazard Lite felnik képezik a gerincet. Nem sok mindent kell róluk mondani, mivel az évtizedek alatt már bebizonyították, hogy a legerõsebb felnik között kell õket számon tartani.A hátsó agy egy klasszikus Hazard-copy, ami 9 fogas driverével és 5db ipari csapágyával nem fog cserben hagyni szinte sosem. Az elsõ párja egy nagyon karcsú, tõcsavaros, és szintén ipari csapágyas szépség.

És hát milyen külsõk lehetnek egy ilyen gépen!? Egyértelmûen csak Odyssey Aitken jöhet szóba. Hátul 1.9-es street, elöl 2.125-ös dirt verzió, ahogyan Mike is szereti!

Fék fronton egy szintén sokat bizonyított Odyssey Monolever karral találkozunk, ami egy szupermerev Odyssey Linear bowdenben folytatódva egy Tektro fékben végzõdik. Nagyon jó, merev fékhatás érhetõ el a szettel, és a fékkar kényelme is tetszeni fog. Egyedül a szokásos poha fékpofa kell hozzá, és semmi más.Így a végére szerintem rájöttetek, hogy ennek a bmx-nek nincs gyenge pontja. Egy igazi profi, akárcsak a névadója, Mike Aitken is az. Hibátlan gép és, ha le tudtok szurkolni érte 198.000 Ft-ot, akkor egyértelmûen egy nagyon jó vételt csináltok!
http://animalbikes.com/ http://volumebikes.com/ http://www.theshadowconspiracy.com/ http://www.nike.com/ http://34r.cz/  http://fitbikeco.com/ http://www.sandmbikes.com/ http://www.kinkbmx.com/ http://www.primobmx.com/ http://www.flybikes.com/ http://www.rantbmx.com/ http://www.federalbikes.com/ http://www.harobikes.com/bmx/ http://www.velvartbmx.hu/webshop/altermekcsoportok/sipcsontvedok/ http://subrosabrand.com/ http://www.prymegear.com/ http://www.khebikes.com/ http://www.easternbikes.com/ http://www.cultcrew.com/ http://www.odigrips.com/ http://unitedbikeco.com/ http://www.vans.com/ http://www.fictionbmx.com/ http://lotekbrand.com/ http://www.troyleedesigns.com/ http://www.stolenbmx.com/