Interjú a FlyBikes-al

Lehetõségünk nyílt arra, hogy a FlyBikes cégnél, két szabadon választott rider-nek kérdéseket tegyünk fel és ti így alaposabban megismerhetitek kedvenceiteket.

Azt, hogy kikrõl van szó, és hogy milyen kérdéseket tettünk fel nekik, azt még nem áruljuk el, de az egészet egy, a céghez intézett általános kérdések gyûjteményével szeretnénk bevezetni.

Velvárt: Mikor alapult a cég?
Fly: 1999

V: Hol van a cég székhelye?
F: Spanyolország


Eduardo Terreros Fly Mosca vázra épített gépe még sok-sok évvel ezelõttrõl

V: Mi volt az alap célkitûzés?
F: Volt több ötletünk ezért úgy gondoltuk, hogy miért ne valósítsuk meg õket?

V: Kik voltak az eredeti csapatban?
F: Eduardo Terreros (spanish fly) és Jesus Fuentes (mcgyver)


Jesus Fuentes, az egyik õs-csapattag

V: Mi volt az elsõ "signature" alkatrész?
F: Sergio Layos Pantera család (váz, villa, kormány)

V: Kikbõl áll a jelenlegi csapat?
F: Sergio Layos, Kevin Kalkoff, Shane Weston, Chris Finnigan, Kevin Porter, Stefan Lantschner, Ruben Alcantara, Daniel Martos


Az öt generációt is megélt Segio Layos Pantera váz, ami egyben a legelsõ szignált alaktrész is volt (a képen a V2-es verzió látható)

V: Mi volt az utolsó "signature" alkatrész?
F: Sergio Layos Trueno és Chris Finnigan Urbano családok


A beütõs középrész is FlyBikes találmány. Manapság már megkerülhetetlen megoldás.

V: Milyen újítások kapcsolhatók a FlyBikes nevéhez?
F: Beütõs középcsapágy (sapnyol és mid), leszedhetõ féktüske, EBS fékrendszer, leszedhetõ rotorfül, 2.5 részes hajtókarok, cobra belsõk, integrált kormánycsapágy elõkészítés a villákon, tripod ülésrendszer, integrált fejcsõerõsítés, szögben álló féktest, változó falvastagságú fejcsõ, A-alakú fékbowdenhúzó háromszög, egy darabos markolatok, SPS fékpofa rendszer, vízszintesen bevágott üléscsõbilincs. (Igen, ezeket mind-mind a FlyBikes találta ki!- a szerk.)

V: Milyen újítások várhatók?
F: Csak várjatok és meglátjátok!


A leszedhetõ rotorfül is Fly ötlet, és elõször a Luna vázon volt megtalálható, ami szériagyártásba került.

V: Fontos esemény a cég életében?
F: Annyira sok van, hogy nem lehet felsorolni. A fejlesztések, az utazások...stb.


Az integrált paucsot is õk találták ki, és már 2008-ban bemutatták a Tierra V2 vázon.

V: Ki felelõs a fejlesztésekért?
F: A cégtulajdonos David, a fõ fejlesztõ mérnök.

Láthatjátok, hogy elég sok mindent köszönhet a mai modern bmx-es világ ennek kis spanyol cégnek! legközelebb már a legendás riderek riportjával térünk vissza!

http://animalbikes.com/ http://volumebikes.com/ http://www.theshadowconspiracy.com/ http://www.nike.com/ http://34r.cz/  http://fitbikeco.com/ http://www.sandmbikes.com/ http://www.kinkbmx.com/ http://www.primobmx.com/ http://www.flybikes.com/ http://www.rantbmx.com/ http://www.federalbikes.com/ http://www.harobikes.com/bmx/ http://www.velvartbmx.hu/webshop/altermekcsoportok/sipcsontvedok/ http://subrosabrand.com/ http://www.prymegear.com/ http://www.khebikes.com/ http://www.easternbikes.com/ http://www.cultcrew.com/ http://www.odigrips.com/ http://unitedbikeco.com/ http://www.vans.com/ http://www.fictionbmx.com/ http://lotekbrand.com/ http://www.troyleedesigns.com/ http://www.stolenbmx.com/