Kerékpárteszt: Eastern Growler 2011
2011-05-08 22:45

És egy újabb kerékpátessztel zárjuk a hetet! Ezúttal egy komolyabb gép került a kezeink közé, egy 2011-es Growler, továbbra is az Eastern vonalról!

Első ránézésre is látszik, hogy ez már egy jóval több extrával  felszerelt komplett bringa, komolyabb felhasználásra. Kategóriáját tekintve ez már egy "expert", azaz haladó kerékpár. Ezt azoknak tálálták ki, akik már bőven elsajátították az alapokat, de még az igazán nagy trükkök, és a magasszíntű felhasználás még várat magára.Ami egyből szemet szúr az a szokatlanul alacsony vázkialakítás. Napjaink tendenciájának megfeleleően elég alacsonyra vették az ülésvázcsövet ezzel, elég letisztult és szemetgyönyörködtető látványt alkottak meg! De itt még közel nem ér véget a vázat felvértező extrák listája!

Az alsó és a felsőcső 4130 Crmo-ból, míg a többi pedig Hiten-ből készült, így a fontos részeken erős lett a váz, de az ára is kordában lett tartva. Továbbá az alsócső Hydroforming technológiával készült, ezért rendhagyóan néz ki a cső keresztmetszete. Ez így nem csak egyedi, de még erősebb is a normál ovál csőhöz képest. Egyébként ezt a technológiát csak az Eastern alkalmazza jelenleg a bmx-ek piacán!További extrák: a leszedhető féktüskék, és bowdenvezetők, rotorfülek, mellett még a Lowboy névre hallgató integrált üléscsőbilincs is megjelent rajta. A középrész a szokásos 68 mm helyett 78 mm széles lett, ezálltal ez a része is a váznak a szokásosnál erősebb és stabilabb lett!
Mint láthatjuk a váz egy elég fullos darab, tehát bizakodva tekintünk a többi alaktrészre is, és mint kiderült okkal!

A villa is elég jó megjelenésűre sikerült. 100% 4130 Crmo-ból készült, elkeskenyedő lábakkal, micro papucsokkal és a peges használathoz előkészített kialakítással. Tökéletesen passzol a vázhoz.A kormánynál sem spóroltak a jó anyaggal. Ez is 100% Crmo csövekből lett hajlitva, és 8.25" magas, és 28" széles lett. Elég kényelmes szögekkel rendelkezik, és a mérete is elég nagy. Ez az alaktrész  is csak előnyére válik a Growler-nek. A markolatunk pedig a múltkor már bemutattott Fuquay Flyer. Vastagabb kialakítású, remek darab.A stucninál is látszik, hogy itt is azért több figyelmet fordítottak a megjelenésre. Szépen könnyítgetett, jól megformált, klasszikus hat csavaros kialakítású, matt fekete ékesség.
Ülés ügyben, it is egy ülés/üléscső kombóval találjuk magunkat szembe, ahogyan az idei paletta mindegyik bringáján. Hímzett Eastern logójával és verhetetlen súlyával tökéletes, és modern kiegészítője minden bmx-nek.A már sokat emlegetett Eastern Shaft hajtókarral találkozunk megint, és még mindig megállja a helyét a 19mm-es, 8 bordás tengelyével és strapabíró kialakításával. Hajtókarcsapágy ügyben itt is ipari csapágyazott Mid a megoldás, ami egyértelműen a legjobb a szakmában.

A lánckerekünk egy 6061-es aluból megmunkált Eastern Phorcys. Az előzi gépeken ennek az acél másolatait láthattuk, de itt most az eredeti alumíniummal állunk szemben, 25 foggal felvértezve.

A pedál, a már sokat emlegetett Eastern Crown. Még mindig nagyon könnyű, és még mindíg műanyag!A kerekek is komolyabb darabok, akárcsak a Growler maga. Elől hátul rozsdamentes, fekete küllőink vannak, szám szerint 36 darab, de nem csak emiatt jól ezek a kerekek! A felnik sem mindennapiak. U profilú, duplafalú, eloxált modellek. Ránézésre is erősek!Mindenki legnagyobb örömére az egyak elől-hátul ipari csapágyazottak és Eastern logóval ellátottak. A hátsó 9-es driveres, fúrt tengelyes, 6 kalapácsos, full ipari csapágyas modell, amit LB-9 néven külön is lehet kapni! Ezek is csak emelik a Growler fényét!

A múltkor bemutatott 2.3-as Fuquay Flyer külsők is újra itt vannak, minden jó tulajdonságukkal!További extraképpen kapunk egy pár alu/acél kilépőt is hozz, plusz egy műanyag Pop'n Lock agyvédőt is, amit kimondottan ehhez az agyhoz terveztek! Indulhat a csúszkálás is!A fékkar sem az a szokás tucat. 6061-es aluból megmunkált, bilincses, kétujjas, Eastern. Kecses kialakítású, szemetgyönyörködtető megjelenésű alaktrész. Hosszanti szálas bowdenházat szereltek fel  a gépre, ami egy jelöletlen, fekete U-fékben ér véget. Extra gyanánt pedig egy Eastern logó tépőzárat is kapunk hozzá, amivel izlésesen és egyszerűen tudjuk rögzíteni a bowdenházunkat!

Nem maradt más hátra, mint az összesítés. Nehéz lenen rosszat mondani a Growler-ről, mert tényleg egy jó bringával állunk szemben. Bárkinek tudnánk ajánlani, akit a haladó kategóriába lehetne sorolni. Tőkéletes választás, a kezdőből továbblépni vágyó bringásoknak, vagy a vastagabb pénztárcájúaknak akár első bmx-nek is! 119990 Ft-ért, most nehezebben tudnánk jobb bmx-et mutatni amit Magyarországon lehet kapni!

Vissza a cikk listához


DemolitionVolumeTall orderSTLNbikesStrangerRantLotek KHE BikesOdi Flybikes PrimoGryphusVans The Shadow ConspiracyUnited Subrosa Cult AnimalS&MOdysseyMerrittTroy Lee DesignsEastern BikesSaltFederalKinkclatFictionBone DethWTPHaro