Kerékpárteszt: KHE A-Damn Pro 2010
2010-09-20 23:19

Eheti kerékpártesztünk némileg rendhagyó lesz, ugyanis most először egy flatland bringát szeretnénk bemutatni nektek, másrészről pedig egy külsős tesztelő, Koncz Tamás írta a cikket és bróbálta ki a gépet!


Kerékpárteszt: KHE A-damn PRO 2010

"Magyarország legkiemelkedőbb és méltán híres fletlendese Kun Ádám által profiknak tervezett signature váza, a KHE cég felsőkategóriás, magasfokú gyártási technológiával készült alkatrészekkel felszerelt kerékpárja.Nos, nézzük a vázat. 18.85 colos felsőcső hossz, ami teljesen megfelel a napjainkban gyártott legtöbb flatlandváz méretével, 12,9 col hosszú hátsó támvilla hossz, 74.5 fokos szögben. A váz alapanyaga 4130 szériaszámú Sanko CrMo, a váz teljes egészében hőkezelt a tartósság érdekében. Ebben a kategóriában már megszokott integrált kormánycsapágy és euro BB-s hajtókarcsapágy kompatibilis, ami újdonság az az integrált üléscsőbilincs. A váz hátsó villapapucsa lézerrel vágott, 4mm-er vastag, 10 mm-es tengelyt fogadó kialakítású. A fényezése rendhagyó, magasfényű acél szín.

 A súlya nagyon kedvező 1.6 kg.


A kerékpár egyik legfontosabb alkatrésze a villa, ami esetünkben persze egy 2010-es KHE TANAKA villa. Szintén 4130-as szériaszámú, teljesen hőkezelt  5mm-er vastag 10mm-es tengelyt fogadó CNC-zett, középpontos villa. Színe külömbözik a külön megvásárolható társaitól hiszen fehér színű. 738g sullyú. A következő fontos alkatrész a kormány, KHE Swiss Miss ami Mark Petterson nevéhez fűződik hiszen Ő tervezte ezt a kormány-befogó kombót.

Szintén hőkezelt CrMo alapanyagú, változó falvastagságú, 8.3 col magas, 3.5 fokos hátrahajlással, CNC-zett, 2 csavaros rögzítéssel. Hihetetlen alacsony súllyal, mindössze 660g. A hajtókar a kategóriának megfelelően a 160 mm hosszú KHE Hindenburg 2 részes, 19 mm-es tengelyű, hőkezelt hajtókar. KHE Rotor 20 fogas CNC-zett  lánctányérral, KHE StimulatorZ  pedállal és KHE Tanga ultrakönnyű lánccal. Fehér színű KHE Watanabe üléssel és rendhagyóan fehér színű KHE Prismatik üléscsővel.

Végezetül a kerekek, az első kerék Allention Bikes dupla falű krómozott felnibe, 3 keresztre fűzött KHE Geisha limitált, lila színű elsőagy, KHE Mac 1 külsővel. A freecoaster ugyancsak egy Allention Bikes dupla falú, krómozott felnibe, 3 keresztre fűzött KHE Geisha light limitált, lila színű hátsóagy, KHE Mac 1 külsővel.

Természetesen a kerékpáron lévő pegek a KHE cég legkönnyebb kilépői a KHE Alchemi griptape bevonattal. A váz és a fentiekben felsorolt alkatrészek öszsúllya mindössze 8.5 kg.

Szubjektív véleményem a kerékpárról:
Körübelül 5 éve flatlandezem  nap mint nap, ezalatt az idő alatt rengeteg vázat volt szerencsém kibróbálni
és mondhatom, hogy a gyártótól és a tervezőjétől függetlenül, ez a legjobban eltalált és megtervezett flatland váz illetve kerékpár, rengeteg egyedi és stílusos megoldásokkal. A súllyából adódóan könnyed, pörgős, lendületes biciklizést lehet kihozni belőle.

Ajánlom mindazoknak a fletlendeseknek akik egy jól megalkotott, igényes kivitelezésű, nagyon könnyű,
de tartós és megbízható vázzal, kerékpárral szeretnének biciklizni."

Köszönjük Tamásnak a tesztet és a részletes bemutatást! Ha megtetszett a bringa, akkor az üzletünkben előrendelhető vagy külön a váz is megvásárolható!

Jövő héten pedig egy újabb street bringa kerül terítékre!

Vissza a cikk listához


DemolitionVolumeTall orderSTLNbikesStrangerRantLotek KHE BikesOdi Flybikes PrimoGryphusVans The Shadow ConspiracyUnited Subrosa Cult AnimalS&MOdysseyMerrittTroy Lee DesignsEastern BikesSaltFederalKinkclatFictionBone DethWTPHaro