Kerékpárteszt: Eastern Nightwasp 2011
2011-05-04 23:58

Máris itt egy újabb teszt! Tovább haladunk a 2011-es Eastern vonalon, és tovább pásztázzuk az idei palettát. Ezúttal, a múltkor tesztelt Ramrodder közeli rokona és alteregója a Nightwasp kerül szemrevételezésre.

Nem véletlenül írtuk, hogy az alteregója. Majd meglátjátok. Az Eastern idei palettája annyira nagy és minden igényt kielégítőre sikeredett, hogy találhatunk rajta egymáshoz nagyon hasonló, de alapvetően más
felhasználási területre szánt gépeket is.Ez a helyzet a jelen pillanatban is. Míg a Ramrodder egy inkább park felhasználásra szánt kerékpár, addig a Nightwasp pedig egy dirt/trails irányba kacsingató kezdő első szerelme lehet.Felszereltségét és árát tekintve nagyon hasonló a két bringa, de a Nightwasp egy kicsit olcsóbb, 87990 Ft-ért vihető haza!

A váz tökéletesen megegyezik a Ramrodder vázával, csupán megjelenésbeli eltéréseket láthatunk itt. Ez a gép fehérben, és feketében is beszerezhető, és természetesen egyedi matricaszettel fokozták a megjelenést!Jelen esetben is egy 20.5"-os felsőcsővel, 13.75"-os láncvillával és 74.5 fokos fejcsőszöggel találkozunk, ami továbbra is kitűnő. Főleg a fejcsőszög miatt, ami az ugratókon még stabilabbá teszi. Annak minden kezdő örül, ha arra megy a bringa amerre szeretné, és sikerül eltalálni az ugratót!

A villa is ugyanaz a könnyített papucsú, Hi-ten darab. A kormány pedig a 7.5" magas, szintén Hi-ten csövekből készült modell. Mindkettő tökéletes része ennek a bringának is. Kezdőknek ennél jobbra nincs szüksége!A markolat itt egy Eastern Coral. A Fuquay Flyer-hez képest kicsit vékonyabb, korállt mintázó kapaszkodó. Mivel ez is áttetsző, ezért itt is látható az Eastern felirat alatta, ami már a múltkor is osztatlan sikert aratott. Jó ötlet, és elég jól is néz ki!

A kormánycsapágy a már jól megszokott, integrált Eastern, ami ugyan olyan jól szuperál, mint a legdrágább bringákon is. Hibátlan és modern megoldás.A stucni itt is, akárcsak a Ramrodder-nél, egy középpontos kialakítású, nagyobb emelésű, de még nem topload-os verzió. Kényelmesen emel a kormányon és kicsit rendhagyó a megjelenése, ami sose baj.

Ülés fronton itt is a kombó nyert. A legjobb választás, amit bmx kerékpárra tenni lehet manapság. Könnyű, letisztult, nagyon jó megjelenésű darab, ami minden bringának csak az előnyére válik.A hajtókar egy Eastern Shaft, ami külön is megvásárolható modell, és mindíg nagy népszerűségnek őrvend. Nem véletlenül! Olcsó, erős és jó megjelenésű. Természetesen három részes. Kifogástalan darab, akárcsak a múltkori tesztalanynál.

A lánckerék egy 25 fogas Eastern Porchys, acélból készült mása, ami bevett szokás az ár kordában tartására. Egyszerű, jól működő alkatrész, ami nem fog egyhamar meghibásodni.A pedálunk egy Eastern Crown. Még mindig az egyik legkönnyebb és az előző, CFRP modellhez képest ez megnövekedett tapadással bír. Szinte bármilyen cipőn, alu pedálokat megszégyenítően tapadt!Kerék ügyben is az ikertesó nyomdokain haladunk, már ami a fém részeket illeti. 10mm-es, golyóskoszorús első, és 9-es driveres, fél-iparis Quando hátsó agy van összefűzve, fekete küllőkkel és duplafalú felnikkel.Ami látványos eltérés az a két külső. Mivel ennek inkább a porban és koszban kell helytállnia, ezért érthető módon itt két darab, kimondottan dirt gumi került fel, a 2.3-as Curb Monkey személyében. Ez biztos, hogy fogja harapni a kanyarokat az ugratókon, és a nagy mérete miatt a plusz kényelme is megvan.Ezzel eljutottunk a másik lényeges eltéréshez, a fékrendszerhez. Ahogyan a trails, és ugratós körökben szokás itt is egyszálbowdenes a megoldás, nem pedig rotoros, ahogyan a Ramroddernél volt. A féktest és a fékkar viszont ugyanaz a jelzés nélküli, ám de kifogástalan működésű, fekete darab.

Összeségében ugyanazt lehet elmondani a Nightwasp-ről is, mint a Ramrodder-ről. Egy tökéletes kezdőknek szánt bmx! Egyszerű a döntés. Ha inkább a parkban bringázás áll közelebb hozzád, akkor a Ramrodder-en érdemes megtanulnod az alapokat, de ha inkább az ugratók világa dobbantja meg a szívedet, akkor pedig a Nightwasp az ami neked be fog jönni! Nem lősz mellé egyikkel sem!

Vissza a cikk listához


DemolitionVolumeTall orderSTLNbikesStrangerRantLotek KHE BikesOdi Flybikes PrimoGryphusVans The Shadow ConspiracyUnited Subrosa Cult AnimalS&MOdysseyMerrittTroy Lee DesignsEastern BikesSaltFederalKinkclatFictionBone DethWTPHaro