Kerékpárbemutató: 2012 Cult CC-02
2012-06-25 09:06

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy megérkeztek a Cult kerékpárok, de ezt valószínűleg már tudjátok! Most szeretnénk egy kicsit alaposabban bemutatni a kollekciót, pontosabban annak a zászlóshajóját.2012-re a Cult is beszállt a komplett kerékpárok bizniszébe. Igazából ez törvényszerű volt, mert a cég már kezdi annyira kinőni önmagát, hogy csak idő kérdése volt, hogy mikor jön el az az idő, hogy Cult komplettek közül lehessen válogatni.Alapvetően három modellből áll a paletta, amik egy sorszámot kaptak, CC-00, CC-01, CC-02 és ezen felül van még 16" és 18"-os kerekű, gyerekeknek szánt gép is.A sorszámok növekedésével felfelé növekszik a minőség és az ár is. Típusonként kettő színkombinációból lehet választani, ami minden esetben tipikus Cult-os dizájnvilágot takar.

A bemutatást most felülről kezdjük, a CC-02 csúcsmodellel, ami 146990 Ft-ért vásárolható meg. Íme a részletek:A gép magán visel minden tipikus Cult-os stílusjegyet, mint például a jellegzetes üléscsőbilincs, vagy a Cult felirattal ellátott fejcső merevítés, de a papucs formája is elég könnyen azonosítható. A váz maga 100 % Crmo, ami ebben a kategóriában már el is várható.21"-os felsőcső hosszával ez már a komolyabb felhasználókat próbálja elcsábítani, vagy legalábbis a 180 cm, vagy a feletti leendő gazdákat. A geometria is tipikusan Cult. 75 fokos fejcsőszög és 13.55"-os láncvillahossz, az OS vázaknál már megismert, 8.75"-os magassággal. Tipikus, és tökéletes street gép.A villa is 100% Crmo és igen sok ponton egyezik megjelenésében a Sect villával, ami csak jót tesz neki.Az integrált kormánycsapágy is már elvárható ebben az árban. Meg is van. Egyszerű és hibátlan, ipari csapágyazott darab kapcsolja össze a villát, a Mind Control inspirálta befogóval, amin szép nagy Cult felirat díszeleg.A kormány nagy, de nem óriási. 8.25" magas és 28" széles. Ez igazából egy teljesen tökéletes méret mindenkinek. A 100% Crmo itt sem marad el, akárcsak a Leader kormány hajlításai.A markolat a már jól ismert Dehart markolat, amit külön is meg tudsz vásárolni. Szerintem elég annyit mondani róla, hogy, ha Chase Dehart-nak jó, akkor bárkinek az lesz.

Lejjebb haladva megakad az ember szeme a Cult Occult ülésen, amit manapság Dak néven is meg tudsz venni külön. Nagy jó kiállású, közepes méretű ülés, ami a kissé felhúzott Pivotal csővel tökéletesen illeszkedik a magasabb vázhoz. Ahogy egy street gépen kell.

Alatta a már ipari csapágyazott, Mid BB-s középrész található, 25 fogas acél lánckerékkel és egy 8 bordás, természetesen 3 részes hajtókarral. Ezzel nem valószínű, hogy sok gond lesz, mert a komplett gépek nagy része ezzel van szerelve, de a hajtókar egy jó pontja a CC-02 -nek a további fejlesztésre.A pedál mi más lehetne, mint az új Cult műanyag pedál. Masszív, tapadós, fekete, Cult felirattal. Mi kell még?

A kerekek ügyében örömhír, hogy mindenhol ipari csapágyakon gördülnek. Elöl egy filigrán, tőcsavaros játékos, míg hátul egy régi ismerős a Joxtech/Novatech/Velvart Odyssey-cpoy hátsó agy, ami már sok-sok éve bizonyítja, hogy egy időtálló konstrukció. 9-es driverrel, mindenhol ipari csapággyal.Elöl szimpla, míg hátul dupla falú felnik vannak befűzve a fekete rozsdamentes küllőkkel. A korona az egészen pedig a Chase Dehart külsők. Szuperfriss, hibátlan külső, elsősorban street-re, de park-ban sem fog szégyent vallani. 2.1-es méretével elég ballonos, de még nem annyira traktor, hogy lomha legyen tőle a gép.Összességében ez egy tipikus Cult masina és azt is akarták, hogy az legyen! Magán hordozza a Cult alkatrészek geometriai sajátosságait, de közben egy még elérhető árú, komplett bringává áll össze, ami elsősorban az utcák meghódítására született. Cult fanoknak kötelező!

Vissza a cikk listához


DemolitionVolumeTall orderSTLNbikesStrangerRantLotek KHE BikesOdi Flybikes PrimoGryphusVans The Shadow ConspiracyUnited Subrosa Cult AnimalS&MOdysseyMerrittTroy Lee DesignsEastern BikesSaltFederalKinkclatFictionBone DethWTPHaro