Kerékpárbemutató: Eastern Ramrodder
2012-09-28 02:18

Egy újabb kerékpárbemutatóval jelentkezünk. Ezúttal az Eastern Ramroddert nézzük át tüzetesebben.

Az Eastern palettáján ez a modell már évek óta megtalálható. A Ramrodder neve mindig egyet jelentett az elérhető árú, de magas felszereltségi színvonalú kezdő/középkezdő kerékpárokéval.

Vajon ezt a címet idén is sikerül megvédenie? Kiderítjük!

https://easternbikes.com/m/photos/cache/Complete%20Ramrodder%20Matte%20Lt%20Blue%20Lo-Res%20Large_catalog.jpg

Amit fontos az elején tisztázni, hogy ez egy kezdőknek szánt kerékpár, a gyártó besorolása alapján, vagyis eszerint kell nekünk is ítélkeznünk.

Az első benyomásra, az általunk vizsgált fekete modell a matt fényezésével és alapvetően fekete alkatrészeivel inkább a visszafogottabb megjelenést kedvelőket célozza meg. Egy kevés világoskéket beloptak azért az összképbe, hogy legyen valami kis bolondítás a design-ba.

Ha szereted az egyszerűbb színvilágot, akkor biztos bejön a fekete, ami soha nem fog kimenni a divatból. Nekünk tetszett.

Már sokszor elmondtuk, hogy a bmx legmeghatározóbb eleme a váz. Ezen áll, vagy bukik szinte az egész gép kezelhetősége. Jelen esetben egy 20.5"-os felsőcsővel, 13.75"-os láncvillával és 74.5 fokos fejcsőszöggel találkozunk, aminek nyugodtan örülhetünk, mert ezek teljesen korrekt adatok.A geometriával nem lesz probléma. A váz Hi-ten acélból készült, ami ebben a kategóriában szinte soha sincs másképp. A kezdő akciókhoz és trükkökhöz tökéletesen meg fog felelni.

A villa is ugyanebből az anyagból készült. 10 mm-es tengelyű, könnyített papucsa van, amin egy jókora ovális kimarás látható, így téve egyedivé a megjelenését. Erős, masszív darab, ami ellen fog állni minden kezdeti próbálgatásnak.Kormány ügyben egy 7.5" magas és 25" széles darabbal találkozunk, ami a kezdő kategóriás besorolását tekintve teljesen érthető méret. Kvázi fiatalabb, majdnemhogy gyerekeknek szánt kerékpárnál ez a méret tökéletesen meg fog felelni.

Stucni ügyben egy kicsit rendhagyóbb darabbal állunk szemben. Ez egy középpontos stucni, vagy az montik világából ismerős megjelenésű darabról van szó, ami az átlagos stucninál többet emel, így téve komfortosabbá az irányítást.

Kormánycsapágy ügyben integrált a megoldás, ami egyértelmű jópont ebben a szegmensben. Ipari csapágyazott, Eastern feliratos darab. Hibátlan.Kicsit lejjeb egy markáns megjelenésű, Eastern hímzésű, kevlár huzatos üléskombót találunk. Szintén további jópont. A legkönnyebb és legmodernebb megoldás jelenleg a piacon!Hajtás ügyben egy ipari csapágyazott Mid szabványú középrész gondoskodik a tartósságról! Ez sem az az alkatrész amit egy kezdő tönkre fog tenni egy jó darabig!

A hajtókar egy Eastern Shaft, ami külön is megvásárolható modell, és mindíg nagy népszerűségnek őrvend. Nem véletlenül! Olcsó, erős és jó megjelenésű. Természetesen három részes. Kifogástalan darab.

A lánckerék egy 25 fogas Eastern Porchys, acélból készült mása. Ebben a kategóriában ez is teljesen bevett szokás, és tökéletesen meg fog feleni arra amire kitalálták!A pedál és a markolat az egyetlen, nem fekete alkatrész a gépen. Mindkettő áttetsző világoskék, és határozottan megdobják a látványt. A Crown pedál kiváló tapadással rendelkezik és a súlya verhetetlen, az egyik legkönnyebb pedál a piacon.A Fuquay Flyer markolat pedig a külső gumikéval azonos mintával rendelkezik, és az átlagnál némileg vastagabb, de kellemes fogású darab. Plusz látványelem a kormányon elhelyezett felirat, ami az áttetsző markolat révén válik kiolvashatóvá. Apró ígényesség.Kerék ügyben is teljesen fekete a megjelenés. Elől-hátul 36 küllősek, ami manapság már sztenderdnek számít. A felnik jezés nélküli, de dupla falú darabok, ami színtén sokat dob az élettartamon.

Az első agy egy kis peremes, 10 mm-es tengelyes, klasszikus golyóskoszorús megoldású darab. Míg hátul egy Quando, fél-ipari csapágyazott, 9-es driveres darabot találunk. Mindkettő kiválóan ki fogja állni a kezdő megpróbáltatásokat.

Akárcsak a 2.3-as Fuquay Flyer külső gumik is, amik még egy nagyobb, elrontott trükknél is kellő tompítást adnak majd! Hasznos segítője lehet az embernek ez a méret, ha szeretné elkerülni a csüklófájdalmakat!Fék ügyben egy teljesen jelzés nélküli, de kifogástalanul működő rotorszettet kapott a Ramrodder. Itt kell megemlítsük a színtén jó pontot érdemlő, duplaszálas bowdenvezetést az alsó régióban. Ilyen megoldást általában csak épített kerékpárokon szoktak alkalmazni, gyári gépeken ritka és becsülendő!

Összeségében ez a gép valószínűleg minden, a sporttal még csak most ismerkedő kissrácot kiszolgál majd makulátlanul, és a további folytatástól sem veszi majd el a kedvet, mivel ez egy jól összerakott, minden részletében megfelelő kerékpár 119990 Ft-ért!

Vissza a cikk listához


DemolitionVolumeTall orderSTLNbikesStrangerRantLotek KHE BikesOdi Flybikes PrimoGryphusVans The Shadow ConspiracyUnited Subrosa Cult AnimalS&MOdysseyMerrittTroy Lee DesignsEastern BikesSaltFederalKinkclatFictionBone DethWTPHaro